Välkommen till Xera, Rizzla och Z

Välkommen till Xera, Rizzla och Z

Rapport

HundPosted by Inga-Lill Mon, May 27, 2013 07:59:19

Rapport - grenen där hunden är på fri tass i skogen och ska springa järnet .......

Måste säga som många andra att det är lite spännande och se om hunden kommer eller inte.

I lördags var vi i Prästaskogen på Revingehed. Skog och skog, med det är rätt många träd samlade för att vara Revinge och vi kunde få ihop en rapportsträcka på 800 meter som gick inne i skogen hela tiden.

Det var lite väl rörigt runt oss på station B med bilar som var och körde där fastän man inte får mm. Efter mycket om och med gick Z till slut ner till mig på A. Sträckan A-C till Martin gick kanon men från C till A såg vi på GPSen att hon hade stannat. Efter ett bra tag gick en av träningskompisarna och kollade vad hon pysslade med. Då hade hon gått över en grusväg och låg i en lite mindre träddunge och tuggade pinne ...... En självständig rackare. Hon hade troligen full koll på vart vi var men helt tappat fokus på vad hon egentligen skulle göra. Trött var hon också.

På kvällen funderades det mycket varför hon gjort som hon gjorde.

På söndag eftermiddag åkte vi ut igen men på annan plats för en ny träning B-A + A-C + C-A. Och då gick hon som skållad råtta i skogen fastän sträckan var långt ifrån enkel. Martin hade av misstag lyckats kroka till den ordentligt.

Summeringen på söndagen blev att lördagens träning innehöll allt för många störningsmoment som Z med sitt guldfiskminne inte redde ut. Hon tappade helt enkelt fokus och glömde vad hon skulle göra. Inte lätt att vara ung och grön. Passagen genom B fungerar nu och igår ökade vi dragningen till mig och minskade dragningen till Martin. Samt att det är jäkligt bra att ha en GPS med pejl när det händer saker som inte ingår i momentet rapport. Att tugga på en pinne i en dunge en bit från sträckan ingår inte.

Foto är lite svårt att få till. Ska någon gång när jag minns be någon ta ett foto när hon kommer in. Jag hinner inte med att både fota och ta emot. Har försökt en gång och då fick jag slänga kameran ifrån mig och det är inte alltid den råkar hamna mjukt i ett blåbärsris.

Våren blev kort

HundPosted by Inga-Lill Mon, May 20, 2013 10:26:15

Vart tog våren vägen? Vintern var så lång att det nästan blev sommar direkt. Men man ska inte ropa hej för denna vecka blir det svalare med regn .....

Ja vad har vi hittat på då. Det är ju en månad sedan sist jag skrev. Blir lite väl mycket FB istället för blogg.

Z är i alla fall röntgad och det blev HD a och ED ua. Gud så skönt. MH är också avklarat. Hon fick 1a på skotten och skötte sig bra för övrigt med fina avreaktioner. Hon är inte som Xera som bara stampade igenom sitt MH och inte blev rädd för nått. Kan väl lugnt säga att det räcker med en Xera.....

I rapporten jobbar vi just nu med frispår samt passage genom B till C. Vi har en GPS på Z så vi ser att hon stannar vid B. Förr hade man ingen GPS och kunde inte veta detta. Känns som det blir lite väl mycket med analyserna. Även om hon stannar och kollar så kommer hon vidare till nästa station. Även spår är hon duktig på och den eftersatta lydnaden kämpar vi vidare med. Har även så smått börjat med konditionsträning.

Rizzla har tävlat spår elit i Karlskrona. Hon var duktig i värmen men tyvärr blev det skralt med poängen. Vi blev i allafall godkända. Xera lever ett gott pensionärsliv och får vara med och spåra i princip varje vecka.

Så de som trodde att vi låg på latsidan får nog revidera. Tycker inte att veckans dagar räcker till.

smiley

Skrytinlägg

HundPosted by Inga-Lill Mon, April 15, 2013 08:03:27

För er som orkar med lite skryt smiley

Helgen har varit kanon. Började redan fredag middag med lite flexledighet för att fixa bilen. Det blev service, sommardäck, tankning och tvätt. Hann även med att köpa en ny router då den gamla gick sönder efter att Xera viftat ner den en gång för mycket samt veckohandla på ICA.

Lördag var vi i Karup och körde rapport, spår och uppletande. Z var bara så duktig i både rapporten och uppletande. Man blir varm och hjärteroten när det går bra. Rizzla och Xera fick spåra. En del pinntapp men för övrigt riktigt bra. En i gruppen hade lagt ut spåret och vi gick det själva. Nyttigt att själv ha noll koll. Rizzlas uppletande blev riktigt grannt.

Söndag började med en soft morgon. Sen bar det iväg till Björka där Martin skulle fiska. Jag själv körde vidare till skogen för att spåra. Z fick ett knixigt spår på 500 m med 9 apporter i. Det var så knixigt att jag bitvis inte riktigt visste var jag hade gått. Z fick ett "riktigt" upptag (inte direktpåsläpp) för första gången och hon tog upp spåret perfekt. Sen bar det iväg i 110 knyckar. Tarmen såg jag aldrig var den var. Vid spetsen vid stocken blev del lite snurr innan hon fann spåret. Vid minan saktade hon ner lite och sen hej och iväg åt rätt håll direkt. 2 apporter missade hon (och där plockar jag tillbaka henne och påminner), resterande 7 klapp hon. Apporterna bestod av naturpinnar, en socka och två leksaker. För henne är naturpinnarna det bästa som finns. Mjukosttuben glömde jag hemma men det gick lika bra att snutta på blodpudding. Lite virr blev det, lite skitätandet blev det. Men det blev f#n så mycket bättre jämfört med sist.

Rizzla fick två upptag som hon löste jättefint. Har haft lite problem med att hon har varit tvekande när hon har gått ut, men nu var det som vanligt igen. Och rätt håll blev det också.

smiley

Onsdag mitt i veckan

HundPosted by Inga-Lill Wed, April 10, 2013 14:05:22

Igår var vi i Ystad för att träna skott med Z. Det börjar dra ihop sig till MH så det är lika bra att förbereda det enda man kan förbereda, nämligen skotten, så man inte skrämmer skiten ur den lilla metmasken. Skotträningen gick bra.

Tränade lite lydnad också. Jag tyckte det gick rätt bra. Z hade lite koll på IPO-gänget som tränade lite längre bort och tappade lite fokus från och till. Men det är inte så lätt att vara ung och grön. Men det artar sig i långsam takt. Tränade lite med Rizzla också med den träningen var ingen höjdare. Sen var väl jag heller ingen höjdare då det var som att träna lydnad i frysbox. Snabbt hem igen med värmen på full spruta i bilen. Brrrrr. Måtte våren komma snart.

Det som ligger i pipen just nu är HD-röntgen i slutet av april och MH i mitten av maj för Z. Rizzla har jag anmält till två spår elit i maj. Vi får se om vi kommer med. De andra tävlingarna har vi inte haft tur med.

Våren dröjer. Känns som om detta är världens segaste vinter. Krafsade lite i rabatterna i söndags men det fanns rätt mycket snö kvar. Vovvarna har betat gräsmattan kort kort, så vi får hoppas att den tar sig igen och inte ser allt för jäklig ut.

I sommarplaneringen ingår 5 veckors semester, två läger (en hel vecka per läger) och en weekendresa till varmare breddgrader. Ska förhoppningsvis bli en bra sommar smiley Om vädret dessutom blir bra så blir det pluspoäng.

Snart 1 år

HundPosted by Inga-Lill Sat, March 30, 2013 17:55:10

Om man skulle ta och blogga lite. Det har blivit så mycket FB att denna har helt kommit av sig.

Snö har vi som sagt fått massor av i Skåne och senast igår snöade det igen. Det var meningen att vi skulle åkt på ett litet rapportläger i Malseröd i Skåne nu under påsken. Men för vår del så blev det inget med det då vi inte får ut husvagen pga, just det, snö.

Men vi backar lite bakåt i tiden.

Z och jag var på helgläger för Heidi Billkvam i februari. Tack och lov i ett ridhus då vinden ven utanför. Vi fick med oss massor att träna på och det ser lovande ut. Har ju tänkt att angripa inlärning av bl a fritt följ på ett annat sätt.

I mars var Z och jag på helgläger för Anita Johnsson. Där handlade det mer om relation än om moment. Även här vi vi massor av matnyttigt med oss hem.

Annars har spårningen legat på is pga all snö. Istället har det blivit mer uppletande och rapport. När snön har försvunnit mellan varven så har det även blivit en del lydnad. Tyvärr inte så mycket träning som vi brukar ha hunnit med inför tävlingssäsongen. Men det är inget att göra nått åt. Flera tävlingar har dessutom ställts in pga snö.

På måndag blir Z hela ett år. Hon har anpassat sig bra i flocken och hon är en riktig mysfia. Inte alls stirrig utan mer balanserad. Rizzla kan vara bra mycket flamsigare än Z.

I påsk har det än så länge blivit mycket vila för en annan. En välbehövlig vila. Ska ut och spåra en av de två kvarvarande dagarna. Har vi tur kommer vi med på tävling till helgen (om inte även den ställs in) och då kan det ju vara bra att ha spårat nått med Rizzla. Även prova stegen innan hade varit käckt att ha gjort.

Martin har blivit lite biten av att fiska. Han var och shoppade en hel del nya drag idag. Nu hoppas jag på att han fiskar lite mer havsfisk istället för de där sumpiga odlade laxarna han har dratt upp.

Glad Påsk till alla vänner smiley

Next »